Hakan Gür Dişhekimi

Üsküdar Dişhekimi, Bağlarbaşı, Pazaryeri Dişhekimi, Üsküdar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi,

Hakan Gür Estetik Diş Hekimliği

Dişhekimi Hakan Gür Diş beyazlatma

GÜR-DENT AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ

GÜR-DENT AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ

 
Estetik Diş Hekimliği
Koruyucu Diş Hekimliği
Çoçuk Diş Hekimliği
Endodontik Tedavi
Ortodontik Tedavi
Diş Beyazlatma
Ağız ve Çene Cerrahisi
Dijital Röntgen
Diş Eti Hastalıkları
     
 
 
Ağız ve Çene Cerrahisi

Yirmi Yaş ve Gömülü Dişler
Yirmi yaş veya diğer gömülü dişlerin varlığı ve genellikle çene darlığından dolayı sürmemeleri diş hekimliği kliniğinde sıkça görülen bir durumdur. Bu durumda en sık sorulan soru kişinin herhangi bir şikayeti olmasa da, bu dişlerin çekilip çekilmemesidir. Farklı nedenlerden dolayı böyle dişlerin sorun çıkarmasını beklemeden çekilmesi önerilir.

* Çene darlığı nedeniyle dişlerin sürmesi için gerekli yer olmayabilir ve dişler uygun olmayan pozisyonlara yerleşerek o bölgede iltihaba neden olabilir. Bu da iltihabın bütün ağız, burun ve solunum yoluna yayılmasına neden olur.
* Kist oluşumuna neden olabilir ve bu kist bütün çene kemiğine yayılabilir, komşu dişlerin çürümesine ve çekilmesine neden olabilir.
* Üst çenede sinüslere olan yakınlığından dolayı, sinüslerin iltihaplanmasına yol açabilir ve vücutta bir fokal enfeksiyon riski yaratır.
* Diş hekiminin yapacağı bir tedaviyi (protez, dolgu gibi) ve ortodontik tedavinin başarısını engelleyebilir.

Bu nedenlerden dolayı gömülü, yarı gömülü yirmi yaş ve diğer dişlerin şikayet olmadığı durumda bile çekilmesi en doğru tedavi yöntemidir .

 
 

Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindir. Hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi, tanı ve teşhis koyması yerine geçmez.

www.teknoakademi.com