Hakan Gür Dişhekimi

Üsküdar Dişhekimi, Bağlarbaşı, Pazaryeri Dişhekimi, Üsküdar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi,

Hakan Gür Estetik Diş Hekimliği

Dişhekimi Hakan Gür Diş beyazlatma

GÜR-DENT AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ

GÜR-DENT AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ

 
Estetik Diş Hekimliği
Koruyucu Diş Hekimliği
Çoçuk Diş Hekimliği
Endodontik Tedavi
Ortodontik Tedavi
Diş Beyazlatma
Ağız ve Çene Cerrahisi
Dijital Röntgen
Diş Eti Hastalıkları
     
 
 
Dişeti hastalıkları ve tedavisi

Diş eti hastalığı dişlerin, diş etlerinin ve dişleri saran kemiklerin enfeksiyonudur. Diş eti hastalığı olan pek çok insan bunun farkında bile değildir. Özellikle erken aşamalarında çok az ağrılı bir durumdur.

Diş eti hastalıklarının ana nedeni plakların birikmesidir. Plak, yapışkan yemek ve bakteri filmi olup, dişleriniz üzerinde sürekli oluşur. Plakları her gün tamamen temizlemelisiniz aksi taktirde bunlar gelişecek ve mineralize olarak taş diye de bilinen tartara dönüşecektir. Tartarı ancak dişhekimleri temizler; bu evde temizlenebilecek bir şey değildir. Bir diş fırçası ya da diş ipi ile temizlenemez. Eğer tartar temizlenmezse, kök yüzeylerine doğru ilerler.

Tartar röntgende diş kenarında küçük beyaz parçalar olarak kendini gösterir. Diş eti hastalığına neden olan bakteriler burada ürer. Bakteriler toksin üretir ve vücudunuzun bunlara tepkileri ile birleştiğinde toksinler dişlerinizin etrafındaki kemikleri yok ederler.

Dişlerin kökleri çenedeki kemiğin içine uzanır. Her şey sağlıklı olduğunda kemik dişlerin boyunlarına kadar gelir ve ağız boyunca düzgün görünür. Diş ile diş etleri arasındaki yarık, sulcus olarak bilinir, sağlıklı durumdayken iki-üç milimetre derinliktedir. Plaklar ve tartar sulcusu işgal ettiğinde ve sulcus üç milinden daha derine indiğinde buna cep denir. Cepler plaklar ve bakteriler için ideal saklanma yerleridir; bu durumda problem daha da kötüleşir ve diş dokusu kaybedilmeye başlar.

Kemik bir kez kaybedildiğinde hiçbir zaman yeniden büyümez. Kemik çok fazla kaybedilirse dişler için çok az destek kalır ve dişin çekilmesi gerekir. Sağlıklı diş etleri dişe sıkıca tutunmuştur ve bu noktalarda cep oluşumu yoktur. Genelde cepler ne kadar derinse, diş eti hastalığı da o kadar yaygındır.

 
 

Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindir. Hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi, tanı ve teşhis koyması yerine geçmez.

www.teknoakademi.com